Breeders in the spotlight

Our Orchid
Creators

Iedere dag creëert ons team van veredelaars met veel liefde en passie nieuwe en bijzondere Phalaenopsis rassen. Naast Labeau’s eigen rassen presenteren we ook rassen van andere toonaangevende en gepassioneerde veredelaars zoals: Brighten Orchid, CJ Orchids, Clone, Hark/Bremkens, Piko Breeding, Roenbaek en Ter Laak Orchids. Kortom, een uniek en compleet assortiment: van uitstekende standaardrassen tot bijzondere kleuren en specials. Voor iedere kweker in ieder marktsegment.

Scroll
'Onderscheidend assortiment gereed voor de toekomst'

Meet the Breeder:

Ter Laak Orchids

Sinds begin jaren ’80 is familie Ter Laak actief in de orchideeënwereld. Vanaf half jaren ’80 is er gestart met veredelen waarbij passie voor het product en een onderscheidend assortiment de belangrijkste uitgangspunten waren.

“Destijds kweekten alle orchideekwekers nagenoeg hetzelfde assortiment, wij wilden ons onderscheiden en zo zijn we gestart met zaailingen en inmiddels hebben onze veredelingsactiviteiten zich professioneel ontwikkeld waarbij toepasbaarheid, kleur, vorm en bladstand leidend zijn. Ter Laak rassen onderscheiden zich door de hoge productiviteit, goede houdbaarheid en de bloemgrootte bij midiflora-rassen.”

Met elkaar, als veredelaars, het assortiment vergroten en versterken is voor Ter Laak de belangrijkste reden zelf veredelde rassen onder te brengen bij Sion. “Sion verkoopt en promoot wereldwijd onze rassen, zodat wij ons kunnen de richten op de toekomst waar nog voldoende uitdaging ligt in vernieuwing, houdbaarheid en het achterlaten van onze footprint”, aldus Eduard ter Laak.

 

‘The secret behind successful breeding
is seeing things differently’

The next step in breeding

Meest onderscheidende en prachtige rassen

Iedere dag creëert ons team van veredelaars met veel liefde en passie nieuwe en bijzondere Phalaenopsis rassen. Het begint in onze kraamkamer waar een selectie van de meest sterke en onderscheidende moederplanten zijn ondergebracht. Met jarenlange ervaring, plantkennis en een flinke dosis fantasie maken we jaarlijks de mooiste kruisingen met deze planten. Iedere nieuw ras krijgt te maken met een flink aantal selectiecriteria. Zo kijken we naar de houdbaarheid, groeikwaliteit en onderscheidend vermogen in de markt.

Door de nieuwste technieken en strenge selectiecriteria blijven alleen de meest onderscheidende en prachtige rassen over. Samen met onze klanten wordt bovendien ieder nieuw ras uitgebreid getest in de praktijk getest. Met als resultaat na zo’n 8 jaar na de eerste kruisingen: de meest bijzondere en onderscheidende Phalaenopsis-rassen.

Zo blijven wij de markt en de consument continu verrassen!

Veredeling in beeld

Breeding Accel

Faster time-to-market

Labeau is actief binnen Breeding Accel: een samenwerking tussen veredelingsbedrijven KP Holland, Interplant Roses, Schoneveld Breeding, Fresh Forward en Labeau.

Sion_Breeding_Veredeling

Breeding Accel is een innovatief kennisplatform waarin de bedrijven hun kennis en research-capaciteit verenigen. Met als doel de time-to-market van uitgangsmateriaal te verkorten en gezamenlijk te investeren in de nieuwste veredelingstechnieken en kennis uit te wisselen. Ons doel is kwalitatief beter uitgangsmateriaal en een snellere doorlooptijd van de veredelingscyclus.

Sion maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.