Breeders in the spotlight

Our Orchid
Creators

Iedere dag creëert ons team van veredelaars met veel liefde en passie nieuwe en bijzondere Phalaenopsis rassen. Naast Labeau’s eigen rassen presenteren we ook rassen van andere toonaangevende en gepassioneerde veredelaars zoals: Brighten Orchid, CJ Orchids, Clone, Hark/Bremkens, Piko Breeding, Roenbaek en Ter Laak Orchids. Kortom, een uniek en compleet assortiment: van uitstekende standaardrassen tot bijzondere kleuren en specials. Voor iedere kweker in ieder marktsegment.

Scroll
'De Phalaenopsis Orchidee, ook in de toekomst een trendsetter'

Meet the Breeder:

Roenbaek

Oog voor selectie en passie voor het product waren begin jaren 2000 voor Roenbaek de belangrijkste redenen te starten met eigen veredeling.

Spannende, vernieuwende kleuren en zo de markt blijven verrassen is het doel. Daarnaast vormen snelgroeiende en compacte planten een belangrijk onderdeel. Kenmerkend voor Roenbaek zijn de multi-flora rassen. “We richten ons vooral op variëteiten voor kleinere potmaten, zoals 6 en 9 cm, daardoor waren wij één van de eerste veredelaars met rassen voor 6 cm potten.”

“Wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een professionele afdeling. Dit deed ons besluiten de veredelingssamenwerking met Hark/Sion voort te zetten en te intensiveren. Zolang wij nieuwe soorten en creaties blijven ontwikkelen, zien we de toekomst van de orchidee positief in. We verwachten dan ook dat de Phalaenopsis de komende jaren een populaire potplant zal blijven”, aldus Søren Schwartz.

‘The secret behind successful breeding
is seeing things differently’

The next step in breeding

Meest onderscheidende en prachtige rassen

Iedere dag creëert ons team van veredelaars met veel liefde en passie nieuwe en bijzondere Phalaenopsis rassen. Het begint in onze kraamkamer waar een selectie van de meest sterke en onderscheidende moederplanten zijn ondergebracht. Met jarenlange ervaring, plantkennis en een flinke dosis fantasie maken we jaarlijks de mooiste kruisingen met deze planten. Iedere nieuw ras krijgt te maken met een flink aantal selectiecriteria. Zo kijken we naar de houdbaarheid, groeikwaliteit en onderscheidend vermogen in de markt.

Door de nieuwste technieken en strenge selectiecriteria blijven alleen de meest onderscheidende en prachtige rassen over. Samen met onze klanten wordt bovendien ieder nieuw ras uitgebreid getest in de praktijk getest. Met als resultaat na zo’n 8 jaar na de eerste kruisingen: de meest bijzondere en onderscheidende Phalaenopsis-rassen.

Zo blijven wij de markt en de consument continu verrassen!

Veredeling in beeld

Breeding Accel

Faster time-to-market

Labeau is actief binnen Breeding Accel: een samenwerking tussen veredelingsbedrijven KP Holland, Interplant Roses, Schoneveld Breeding, Fresh Forward en Labeau.

Sion_Breeding_Veredeling

Breeding Accel is een innovatief kennisplatform waarin de bedrijven hun kennis en research-capaciteit verenigen. Met als doel de time-to-market van uitgangsmateriaal te verkorten en gezamenlijk te investeren in de nieuwste veredelingstechnieken en kennis uit te wisselen. Ons doel is kwalitatief beter uitgangsmateriaal en een snellere doorlooptijd van de veredelingscyclus.

Sion maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.