Breeders in the spotlight

Our Orchid
Creators

Iedere dag creëert ons team van veredelaars met veel liefde en passie nieuwe en bijzondere Phalaenopsis rassen. Naast Labeau’s eigen rassen presenteren we ook rassen van andere toonaangevende en gepassioneerde veredelaars zoals: Brighten Orchid, CJ Orchids, Clone, Hark/Bremkens, Piko Breeding, Roenbaek en Ter Laak Orchids. Kortom, een uniek en compleet assortiment: van uitstekende standaardrassen tot bijzondere kleuren en specials. Voor iedere kweker in ieder marktsegment.

Scroll
'Veredelaar en kweker een gouden combinatie'

Meet the Breeder:

Piko Breeding

Familie de Koning is al sinds de jaren ’80 actief in de orchideeën wereld, de veredeling deed eind jaren ’90 haar intrede, de ervaring als kweker speelt hierin een belangrijke rol. Anders dan gebruikelijk worden rassen geselecteerd op praktijkniveau.

“Onze liefde voor de Phalaenopsis en het streven naar perfectie leidde tot de oprichting van de veredelingstak. Met veel liefde en toewijding worden de meest bijzondere rassen voor het hoge segment veredeld. Daarnaast behoren ervaring en flinke dosis verbeeldingskracht tot de kernkwaliteiten.” Kenmerkend voor ‘Piko rassen’ zijn de uitzonderlijk grote bloemen, korte taklengte en extravagante kleuren combinaties.

Het stukje ontzorging is voor Piko de belangrijkste aanleiding succesvolle rassen onder te brengen bij Sion. “Sion verzorgt wereldwijd de sales en marketing van de door onze veredelde rassen, zodat wij kunnen doen waar we het liefste mee bezig zijn: adembenemende nieuwe rassen creëren”, aldus Arno de Koning.

‘The secret behind successful breeding
is seeing things differently’

The next step in breeding

Meest onderscheidende en prachtige rassen

Iedere dag creëert ons team van veredelaars met veel liefde en passie nieuwe en bijzondere Phalaenopsis rassen. Het begint in onze kraamkamer waar een selectie van de meest sterke en onderscheidende moederplanten zijn ondergebracht. Met jarenlange ervaring, plantkennis en een flinke dosis fantasie maken we jaarlijks de mooiste kruisingen met deze planten. Iedere nieuw ras krijgt te maken met een flink aantal selectiecriteria. Zo kijken we naar de houdbaarheid, groeikwaliteit en onderscheidend vermogen in de markt.

Door de nieuwste technieken en strenge selectiecriteria blijven alleen de meest onderscheidende en prachtige rassen over. Samen met onze klanten wordt bovendien ieder nieuw ras uitgebreid getest in de praktijk getest. Met als resultaat na zo’n 8 jaar na de eerste kruisingen: de meest bijzondere en onderscheidende Phalaenopsis-rassen.

Zo blijven wij de markt en de consument continu verrassen!

Veredeling in beeld

Breeding Accel

Faster time-to-market

Labeau is actief binnen Breeding Accel: een samenwerking tussen veredelingsbedrijven KP Holland, Interplant Roses, Schoneveld Breeding, Fresh Forward en Labeau.

Sion_Breeding_Veredeling

Breeding Accel is een innovatief kennisplatform waarin de bedrijven hun kennis en research-capaciteit verenigen. Met als doel de time-to-market van uitgangsmateriaal te verkorten en gezamenlijk te investeren in de nieuwste veredelingstechnieken en kennis uit te wisselen. Ons doel is kwalitatief beter uitgangsmateriaal en een snellere doorlooptijd van de veredelingscyclus.

Sion maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.