Breeders in the spotlight

Our Orchid
Creators

Iedere dag creëert ons team van veredelaars met veel liefde en passie nieuwe en bijzondere Phalaenopsis rassen. Naast Labeau’s eigen rassen presenteren we ook rassen van andere toonaangevende en gepassioneerde veredelaars zoals: Brighten Orchid, CJ Orchids, Clone, Hark/Bremkens, Piko Breeding, Roenbaek en Ter Laak Orchids. Kortom, een uniek en compleet assortiment: van uitstekende standaardrassen tot bijzondere kleuren en specials. Voor iedere kweker in ieder marktsegment.

Scroll
'De toekomst van de de orchidee ligt in handen van de veredeling'

Meet the Breeder:

Clone

“Voordat ik in 2004 directeur werd bij Clone werkte ik bij Taisuco en was ik actief binnen productie en veredeling. Na mijn start bij Clone, ontdekte ik dat er geen eigen variëteiten waren. Om concurrerender te zijn op de markt ben ik het veredelingsprogramma bij Clone begonnen.

De eerste markt waarop we ons richtten was de Japanse markt, waar men voornamelijk interesse heeft in grote bloemsoorten met witte, roze en rode bloemlippen. Vervolgens concentreerden we ons op andere markten. Door hun behoeften en wensen te leren kennen, hebben we andere soorten en kleuren voor deze markten ontwikkeld. Dankzij mijn jarenlange ervaring met verschillende markten en telers had ik een goed beeld waar de behoeftes lagen in type en kleur. Maar ook welke eisen er gesteld werden; bijvoorbeeld de snelheid van opkweek, productiviteit, plantvorm en houdbaarheid. Dit alles nemen wij mee in onze veredeling. Door vervolgens alle goede eigenschappen te combineren, wordt het voor ons gemakkelijker en sneller een geschikt nieuw ras te creëren.

De samenwerking met Sion is voor ons de perfecte manier om marktinformatie te verzamelen en zo de behoeftes te peilen. Deze feedback gebruiken we vervolgens weer binnen ons veredelingsprogramma. Alleen goede rassen kunnen ons helpen bij het creëren en verhogen van de productie-efficiëntie. De concurrentiepositie van de orchidee in de toekomst ligt bij veredeling, dit de manier om deel te nemen aan deze markt en ook om feedback te krijgen over de nuttige informatie over marktbehoeften die kan worden gebruikt bij het aanpassen van het verdere programma.

Goede rassen helpen bij het creëren en verhogen van de productie-efficiëntie. De toekomst van de orchideeënhandel ligt in de handen van de veredeling. Daarom moeten we altijd blijven verrassen en vernieuwen”, aldus Tony Hsu.

‘The secret behind successful breeding
is seeing things differently’

The next step in breeding

Meest onderscheidende en prachtige rassen

Iedere dag creëert ons team van veredelaars met veel liefde en passie nieuwe en bijzondere Phalaenopsis rassen. Het begint in onze kraamkamer waar een selectie van de meest sterke en onderscheidende moederplanten zijn ondergebracht. Met jarenlange ervaring, plantkennis en een flinke dosis fantasie maken we jaarlijks de mooiste kruisingen met deze planten. Iedere nieuw ras krijgt te maken met een flink aantal selectiecriteria. Zo kijken we naar de houdbaarheid, groeikwaliteit en onderscheidend vermogen in de markt.

Door de nieuwste technieken en strenge selectiecriteria blijven alleen de meest onderscheidende en prachtige rassen over. Samen met onze klanten wordt bovendien ieder nieuw ras uitgebreid getest in de praktijk getest. Met als resultaat na zo’n 8 jaar na de eerste kruisingen: de meest bijzondere en onderscheidende Phalaenopsis-rassen.

Zo blijven wij de markt en de consument continu verrassen!

Veredeling in beeld

Breeding Accel

Faster time-to-market

Labeau is actief binnen Breeding Accel: een samenwerking tussen veredelingsbedrijven KP Holland, Interplant Roses, Schoneveld Breeding, Fresh Forward en Labeau.

Sion_Breeding_Veredeling

Breeding Accel is een innovatief kennisplatform waarin de bedrijven hun kennis en research-capaciteit verenigen. Met als doel de time-to-market van uitgangsmateriaal te verkorten en gezamenlijk te investeren in de nieuwste veredelingstechnieken en kennis uit te wisselen. Ons doel is kwalitatief beter uitgangsmateriaal en een snellere doorlooptijd van de veredelingscyclus.

Sion maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.