Breeders in the spotlight

Our Orchid
Creators

Iedere dag creëert ons team van veredelaars met veel liefde en passie nieuwe en bijzondere Phalaenopsis rassen. Naast Labeau’s eigen rassen presenteren we ook rassen van andere toonaangevende en gepassioneerde veredelaars zoals: Brighten Orchid, CJ Orchids, Clone, Hark/Bremkens, Piko Breeding, Roenbaek en Ter Laak Orchids. Kortom, een uniek en compleet assortiment: van uitstekende standaardrassen tot bijzondere kleuren en specials. Voor iedere kweker in ieder marktsegment.

Scroll
'Samen het imago van de orchidee hooghouden'

Meet the Breeder:

CJ Orchids

De veredeling van CJ Orchids is tot stand gekomen vanuit een eigen behoefte, in een zoektocht naar geschikte rassen die passen bij onze wijze van kweken. Het doel is alle goede eigenschappen samen te brengen in één of meerdere rassen.

Tijdens deze zoektocht kwam de rol van Sion naar voren. “Zij brengen onze rassen wereldwijd onder de aandacht, zorgen voor marketing en doen de verkoop voor ons. Nieuwe rassen en proeven komen tot stand in nauwe samenwerking met mijn collega Arie. Samen bespreken we wekelijks de mogelijkheden en resultaten. Op dit moment ligt de focus bij het veredelen van een nieuwe gele en paarse.”

“De orchidee is in staat zich continu te vernieuwen, dus dat belooft veel voor de toekomst. Belangrijk is met elkaar het imago van de orchidee hoog houden. Ook verwacht ik dat het assortiment van Big Lips zich verder zal ontwikkelen en uiteraard zal ook Sion, met hun kennis en ervaring hier een steentje in bijdragen”, besluit Van den Heuvel.

‘The secret behind successful breeding
is seeing things differently’

The next step in breeding

Meest onderscheidende en prachtige rassen

Iedere dag creëert ons team van veredelaars met veel liefde en passie nieuwe en bijzondere Phalaenopsis rassen. Het begint in onze kraamkamer waar een selectie van de meest sterke en onderscheidende moederplanten zijn ondergebracht. Met jarenlange ervaring, plantkennis en een flinke dosis fantasie maken we jaarlijks de mooiste kruisingen met deze planten. Iedere nieuw ras krijgt te maken met een flink aantal selectiecriteria. Zo kijken we naar de houdbaarheid, groeikwaliteit en onderscheidend vermogen in de markt.

Door de nieuwste technieken en strenge selectiecriteria blijven alleen de meest onderscheidende en prachtige rassen over. Samen met onze klanten wordt bovendien ieder nieuw ras uitgebreid getest in de praktijk getest. Met als resultaat na zo’n 8 jaar na de eerste kruisingen: de meest bijzondere en onderscheidende Phalaenopsis-rassen.

Zo blijven wij de markt en de consument continu verrassen!

Veredeling in beeld

Breeding Accel

Faster time-to-market

Labeau is actief binnen Breeding Accel: een samenwerking tussen veredelingsbedrijven KP Holland, Interplant Roses, Schoneveld Breeding, Fresh Forward en Labeau.

Sion_Breeding_Veredeling

Breeding Accel is een innovatief kennisplatform waarin de bedrijven hun kennis en research-capaciteit verenigen. Met als doel de time-to-market van uitgangsmateriaal te verkorten en gezamenlijk te investeren in de nieuwste veredelingstechnieken en kennis uit te wisselen. Ons doel is kwalitatief beter uitgangsmateriaal en een snellere doorlooptijd van de veredelingscyclus.

Sion maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.